Tanken bag…

Domestic Science er stedet, hvor mine madkundskabselever finder deres faglige tekster og opskrifter til undervisningen.

Tanken bag Domestic Science er en generel inspiration til madlavning. Lige fra nemme praktiske retter, som kan laves med familien, til de mere æstetiske og komplekse retter – og alt det der nørdede der ligger bag retten. En blog, som kan bruges i undervisning og i det lille hjem.

I undervisning…

Det hele startede med noget så banalt som en lettere irritation over, at eleverne ofte efterlod opskrifterne efter endt madkundskabstime = resursespild. Inden da havde mange af eleverne også glemt deres mapper til opskrifterne… Dette kombineret med at undervisning bliver mere og mere digitaliseret, gav mulighed for at spare på papiret. Udfordringen var og er bare, at undervisningsmedier koster mange penge. Spar penge, følg bloggen og lad dig blive inspireret.

Jeg tænkte derfor, at jeg laver da bare mit eget undervisningsmedie. Et medie, hvor du kan finde inspiration til hverdagens kokkerering, men som også kan bruges til undervisning.

På denne blog finder du opskrifter som kan bruges i undervisning i madkundskab, hvor elever kan følge med på en smartphone eller tablet. Elektronikken medbringes alligevel i undervisningen og bruges fint til tidtagning osv. Dernæst finder man også artikler om råvarekendskab og alskens faglige viden og anden nørderi i og om køkkenet. Dette er en fast rutine i min undervisning, da eleverne altid læser et eller andet teori, som har en relevans til det snarlige praktiske arbejde.

I privaten…

Da jeg også selv elsker at kokkerere, skriver jeg også om hverdagens madlavning

Jeg håber du finder inspiration til såvel egen som madlavning med andre. Børn som voksne.

 

Reklamer