Hverdagsglimt fra undervisningen…

Her finder du en masse tilfældige billeder fra hverdagen i skolekøkkenet. Det kan være elevkreationer til nye gadgets og tiltag i skoleskøkkenet.

 

Minibibliotek i madkundskabslokalet

Så begynder madkundskabslokalet lille minibibliotek at tage form. Hylden bygget og bøger kommer langsomt herpå.

 

fullsizeoutput_164
Der skal lige lidt flere inspirationsbøgers på hylden. Bøgerne kan flittigt bruges til frie opgaver, hvor eleverne får nogle råvarer, som skal omsættes til nogle retter. Det kommer løbende. 

En rundstok og et par brædder, og du er godt på vej til at bygge din egen boghylde. Og det en hylde, som du kan bruge i såvel madkundskab som et værelse i hjemmet…

 

fullsizeoutput_163

 

 

Nem grøntsagskasse til opbevaring

Der er skolefrugt på Østermarkskolen. I den forbindelse efterlades der ofte en masse frugtkasser. 3 af disse oven på hinanden med  4 hjul = grøntsagskassevogn.

Jeg oplever tit, at have en masse grøntsager på lager, da der lige har været 7 hold, som har anvendt madkundskabslokalet. Dette giver også en masse råvarer, som skal opbevares. Har man strukturvanvid, som jeg, og gerne vil placere alt i livet i bokse, kasser og skemaer, jamen så kan du lave din egen lille grøntsagsvogn. Vognen kan køres et køligt og mørkt sted hen. Billigt og let lavet.

Vognen består af 3 frugtkasser, som er understøttet med en træplade på ca. 1 cm mellem hver kasse. Så bliver vognen lidt mere stabil. På den nederste kasse er der påsat 4 små hjul. De kan bære ca. 30 kg.

På fronterne er det øverste bræt pillet af kassen, således af grøntsagerne bliver let tilgængelige.

fullsizeoutput_162
Der er skolefrugt på Østermarkskolen. I den forbindelse efterlades der ofte en masse frugtkasser. 3 af disse oven på hinanden med 4 hjul, og Wupti, grøntsagskassevogn. 

Kartofler og løg kan nemt komme til at fylde meget i køleskabet. Specielt med de 7 hold som jeg underviser. Og jeg opbevarer da også til tider begge dele i køleskabet i hjemmet. Men i madkundskab er der ikke altid nok plads i køleskabet. Her bruger jeg så denne lille vogn. Den står mørkt og svalt under et gammelt køkkenbord. Her holder grøntsager sig fint i 1-2 uger.

 

Undervisningsplanen i madkundskabslokalet

Madkundskabslokalet kan til tider godt blive lidt goldt. Så efter en tur på Rositas Bistro i Ållern´, tænkte jeg at man kunne peppe lokalet lidt op.

Med stor hjælp fra skolen pedellos, blev der malet med tavlelak på nogle træplader. Så anskaffede jeg mig nogle kridttuscher, og så er det jo egentlig bare at skrive undervisningsplan af på tavlen.

Og så slipper man også for at svar på elevernes evindelige spørgsmål: “Hvad skal vi lave næste gang?” Til trods for at planen hænger i klasselokalerne og er delt på Skoleintra… 🙂

IMG_1601
Billige masonitplader til 18 kr. stykket. 4 plader og du er godt kørende. Denne tavle måler 360 cm længde x 60 cm i højden.
IMG_1602
En våd klud, og tavlen er klar til nye opskrifter eller tiltag. Og på samme vis til næste skoleår. Våd klud + ny plan = nyt look!

 

Urtekasse i klassen

 

IMG_1536
Små kasse i metal til krydderurterne fra Ikea. Jeg er i køkkenet hverdag. Så det gør det relativt nemt at holde liv i urterne. Og så kan der sparres en masse urte-penge på madkundskabsbudgettet.
IMG_1537
Tavletape og kridttuscher kan markere, hvad der er i hver kasse. Jeg får masser af lys ind i lokalet, men en god plads i lokalets vinduer, kan også holde liv i de dejlige urter!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s