Skabelon til arbejdsproces – madkundskabsprøven

Når jeg sætter eleverne til at arbejde med prøverelateret opgaver, beder jeg dem altid skitsere deres arbejdsproces. Det giver dem et godt overblik og en vis ro, når der skal arbejdes i køkkenet med det praktiske.

Dernæst får de også et overblik over fordelingen af opgaverne i gruppen. Er der måske en elev, som laver for få opgaver eller for simple opgaver, og derved ikke får vist så mange teknikker, kundskaber og færdigheder i køkkenet?

Et simpelt og godt værktøj til elevernes arbejde op mod prøven og til prøven.

Give it a go!

 

Skærmbillede 2020-08-06 kl. 10.25.37
En tom skabelon, lige til at udfylde. Hvem gør hvad og hvornår har du/I tænkt jer at gøre det?

 

Skærmbillede 2020-08-06 kl. 10.25.54
Her ser du et eksempel på, hvordan man kunne udfylde skabelonen. SKAL du gøre det på denne måde? Nej, selvfølgelig ikke. Den er vejledende. Nogle elever har brug for rigtig meget struktur, andre mindre. Men jeg tvinger mine elever til at udfylde den, og jeg skal godkende den i starten. Efterhånden som vi nærmer os prøven og at vi arbejder med den, gør eleverne sig en masse erfaringer, når de skal evaluere deres arbejde og herunder arbejdsprocessen. Burde de have brugt denne skabelon bedre? Ofte ja:-)

Her finder du skabelonen i Word-fil: Skabelon til arbejdsproces – hvem gør hvad og hvornår? Med denne kan du redigere i filen, således den passer til dine behov eller mulige ændringer. Giv den et kig eller smid gerne en kommentar i bunden af artiklen. Måske du har en facet, som kan komme mange madkundskabslærere tilgode i udarbejdelsen af nogle materialer, som kan give eleverne den fedeste oplevelse til madkundskabsprøven.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s