Penne all´ arrabbiata

Den her er en god en at have i rygsækken, når du flytter hjemme fra. Nemt, billigt og mega lækker.

En vegetarret (hvis du er til sådan noget…), som kan få et kødæderpræg med lidt ristet bacon eller pancetta (hvis du er mere til sådan noget…).

Normalt skal der ikke peberfrugt i en klassisk Arrabbiata, men jeg synes nu det er godt med lidt ekstra grøntsager. Så kommer der lidt mere gods og “sundhed” i retten. Ja, du kan jo bruge din fantasi og spæde til med alle de grøntsager, du nu en gang kan lide.

I madkundskab veksler vi mellem gruppe, parvis og individuelt arbejde. Eleverne skal prøve at samarbejde i større og mindre grupper, og de skal også prøve at stå på egne ben i køkkenet. Her er Penne all´ arrabbiata en god individuel ret, da den er overkommelig og billig for et madkundskabsbudget.

fullsizeoutput_8eb
Et cirkamål for udseendet af retten…

 

Opskriften er opsat til en familiestørrelse, da det giver mest mening ift. mængder og den størrelse af retten, du normalt vil lave. Jeg gemmer altid evt. rester til madpakken dagen derpå. Win-win-situation.

Mine elever står i faste køkkener (grupper + en fast makker). Disse byttes rundt i løbet af skoleåret. Hele gruppen finder tingene frem jf. nedenstående liste af ingredienser, og fordeler dem ligeligt mellem hinanden. Og det er så det eneste samarbejde, der er denne undervisningslektion. Nu er de på egen hånd.

 

Orv ja, lidt praktisk om chili…

Der findes alverdens forskellige chilier. Tommelfingerregel: Jo mindre, jo stærkere. Chilikernerne er meget stærk. Disse kan/skal du undgå eller udnytte i retten. Tilsæt et par stykker, hvis du er glad for det stærke. Modsat giver vel sig selv. Undgå altid hinderne (det hvide inden i) i chili- og peberfrugter, da det er bitter.

Sidste vigtige råd om chilier. Vask dine hænder grundigt, når du har arbejdet med chilier! Rør ikke dig selv i ansigtet eller andre sarte steder, da det kan brænde ualmindelig meget. Dette skyldes den kemiske forbindelse, som hedder capsaisin

 

4 Personer. 

 

500 g Pasta Penne.

3 spsk. Olivenolie. 

1 Løg.

1 Peberfrugt. 

2-3 Fed Hvidløg (efter temperament). 

1 Lille chili (juster efter dit chilitemperament). 

1 Dåse hakkede tomater

1-2 spsk Balsamico. 

1 Lille håndfuld revet parmesan. 

Lidt salt og peber. 

  1. Hak løg, chili, hvidløg og peberfrugt fint.
  2. Varm en kasserolle op og kom olivenolien heri.
  3. Svits løg, chili, hvidløg og peberfrugt 3-4 minutter.
  4. Tilsæt balsamico.
  5. I med de hakkede tomater og lad retten småboble i 20-25 minutter.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Kog dine Penne jf. posens anvisninger. Aftal med din makker, at I laver dem sammen = mindre opvask.
  8. Kom din del af pastaen over i kasserollen med din tomat/chilisauce og vend rundt heri.

 

Hvis du savner en lille smule kraft i tomaterne, kan du tilføje en halv eller hel grøntsagsbouillonterning. Smag og behag…

Kom en god portion på en flot tallerken og drys med revet parmesan og evt. lidt finthakket basilikum eller timian. At servér!

 

fullsizeoutput_8e9
Lidt friskrevet parmesan over sagerne, og vi er godt kørende. Hvis på vil spare en skilling, kan du bruge den parmesan, som allerede er revet. Den er ikke så dyr, som et helt stykke parmesan.

 

Velbekomme.

 

 

En kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s