Pandekager – sifon

Opskriften indeholder affiliates

Så er klargøringen til valgholdet i molekylær gastronomi i fuld gang.

Vi, Østermarkskolen, har lavet et samarbejde med molekymi.dk. Molekymi.dk er leveringsdygtig i mere eller mindre alt mellem himmel og jord inden for materialer, produkter og redskaber til arbejde med molekylær gastronomi.

Er du det mindste madnørd, er dette et farligt sted. Der er nemlig masse af inspiration til alternative tilgange til madlavning. Og jeg er faldet i fælden. Giv hjemmesiden et kig – hvis du tør!

Læs evt. min lille sifon-artikel.

Denne opskrift er en god begynderopskrift til, hvis du skal kaste dig ud i arbejdet med sifonflasken.

Prøv at smide din egen pandekageopskrift på sifonen. Du kan bruge din helt egen hemmelige pandekageopskrift og smide den i sifonen. Dejen skal bare være tilpas tyk i konsistensen ift. at fyrer den ud af sifonen med et godt resultat. Nemlig at lattergassen gør sit til at give en luftig og fluffy pandekage. Umme umme.

Jeg har i denne opskrift anvendt de krydderier, som jeg godt kan lide i en pandekage.

Denne opskrift kan både bruges til morgenmad og som en dessertpandekage. I min optik er det et spørgsmål om tilbehøret. Som dessert skal der et eller andet tilbehør til pandekagen. Som morgenmad eller brunchpandekage, fyrer du op for sirup (prøv den her appelsin og vaniljesirup = sikkert hit)!

Opskriftens mængde passer til en ½-liters sifonflaske. Du skal nemlig være opmærksom på ikke at fylde sifonen for meget op. Hold øje med producentens anvisning. Der plejer at være en streg på flasken, hvor du må fylde til.

 

20 Minipandekager.

 

150 g hvedemel. 

2 ½ dl Kærnemælk. 

1 Æg. 

2 spsk Sukker. 

1 tsk Vaniljesukker.

½ tsk Kardemomme. 

2 tsk Bagepulver. 

25 g Smeltet smør. 

Lidt salt. 

fullsizeoutput_3c9
Order-to-go!
  1. Smelt smør i en kasserolle.
  2. Pisk mel og kærnemælk sammen med en håndmixer.
  3. I med det smeltet smør. Pisk…
  4. Pisk æg og de resterende ingredienserne i skålen.
  5. Hæld dej op til det maximale niveau i sifonen.
  6. Tilsæt en patron lattergas (N2O) og ryst et par gange før du skyder den ud på en varm pande med smør. Sørg for at holde sifonen godt ned mod panden, og så skal du nærmest pumpe dejen ud på panden. Læs mere her.
  7. Varm din pandekagepande op til middelhøj varme og kom lidt smør eller flydende margarine på.
  8. Når smørret er bruset af, vendes sifonens dyse ned mod panden. Tryk/pump pandekagedejen på panden. Fat en palet og gaffel og hold øje med pandekagerne. Hvis der er for meget knald på panden og dine pandekager bliver for branket, skruer du selvfølgelig lige en smule ned.

 

Tip: Hold øje med overfladen på din pandekage. Når den begynder at blive fast, skal du til at tænke på at vende den. Overfladen skal helst ikke være flydende og løbe, når du vender pandekagen. Så bliver den ikke så pæn.

fullsizeoutput_3ca
Jeg laver 3 små pandekager pr. pande.

fullsizeoutput_3cc

Velbekomme.

2 Kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s