Agar agar ærten

Opskriften indeholder affiliates

 

Agar agar ærten er en ærtepuré, som tilsættes noget agar agar. Dette er med til at give den i en helt anden konsistens og oplevelse. Dernæst giver det dig mulighed for at forberede noget mad i god tid. Dine agar agar ærter kan sagtens holde sig en dags tid i køleskabet, hvilket gør det muligt at forberede en lille smule i god tid.

Du kan anskaffe dig agar agar ved www.molekymi.dk. 

Det vigtige bliver at varme ærtepureen op til ca. 93º, da agar ager her bidrager med  sin geleringseffekt. Når pureen har nået de 93º, hælder du den i en form. Når pureen er nedkølet til ca. 35º, vil den sætte sig og agar ageren bidrager med sin geleringsevne.

 

fullsizeoutput_22a
Det vigtige bliver at varme ærtepureen op til ca. 93º, da agar ager giver sin effekt der. Når pureen har nået de 93º, hælder du den i en form. Når pureen er nedkølet til ca. 35º, vil den sætte sig og agar ageren bidrager med sin geleringsevne.

 

 

100 g Ærter.

1 dl Vand.

3 g Agar agar. 

1 spsk Æblecidereddike.  

½ tsk Salt.

¼ tsk Peber. 

 

  1. Smid ærter, vand og salt i en kasserolle.
  2. Bring vandet i kog og kog ærterne møre under låg i ca. 4 minutter.
  3. Find en stavblender.
  4. Blend det hele i smadr!
  5. Tilsæt agar agar og æblecidereddiken og varm ærtepureen op til ca. 93º.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Hæld ærtepureen i en lille silikoneform. Når pureen er nedkølet til ca. 35º, vil den sætte sig og agar ageren bidrager med sin geleringsevne. Køl din ærter af i sneen, fryser eller køleskab. Så går det hurtigt.

 

fullsizeoutput_22b
En lille agar agar ærte på en omgang Coq au vin.

 

Velbekomme.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s