Agar agar ærten

Agar agar ærten er en ærtepuré, som tilsættes noget agar agar. Dette er med til at give den i en helt anden konsistens og oplevelse. Dernæst giver det dig mulighed for at forberede noget mad i god tid. Dine agar agar ærter kan sagtens holde sig en dags tid i køleskabet, hvilket

Det vigtige bliver at varme ærtepureen op til ca. 93º, da agar ager her bidrager med  sin geleringseffekt. Når pureen har nået de 93º, hælder du den i en form. Når pureen er nedkølet til ca. 35º, vil den sætte sig og agar ageren bidrager med sin geleringsevne.

 

fullsizeoutput_22a
Det vigtige bliver at varme ærtepureen op til ca. 93º, da agar ager giver sin effekt der. Når pureen har nået de 93º, hælder du den i en form. Når pureen er nedkølet til ca. 35º, vil den sætte sig og agar ageren bidrager med sin geleringsevne.

 

 

100 g Ærter.

1 dl Vand.

3 g Agar agar. 

1 spsk Æblecidereddike.  

½ tsk Salt.

¼ tsk Peber. 

 

  1. Smid ærter, vand og salt i en kasserolle.
  2. Bring vandet i kog og kog ærterne møre under låg i ca. 4 minutter.
  3. Find en stavblender.
  4. Blend det hele i smadr!
  5. Tilsæt agar agar og æblecidereddiken og varm ærtepureen op til ca. 93º.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Hæld ærtepureen i en lille silikoneform. Når pureen er nedkølet til ca. 35º, vil den sætte sig og agar ageren bidrager med sin geleringsevne. Køl din ærter af i sneen, fryser eller køleskab. Så går det hurtigt.

 

fullsizeoutput_22b
En lille agar agar ærte på en omgang Coq au vin.

 

Velbekomme.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s