Super Bowl – Verdens største sportsbegivenhed

Og til en sportsbegivenhed følger også mad.

Første weekend i februar løber Super Bowl af stablen. Det er afslutningen, finalen, i amerikansk football (National Football League).

Det siges at Super Bowl overværes at intet mindre end ca. 100 millioner mennesker, hvilket gør den til verdens største enkeltdagsbegivenhed!

Super Bowl nummer 52 (2018) kommer til at være en dyst mellem Philadelphia Eagles og New England Patriots.

Madmæssigt er Super Bowl lidt et specielt fænomen. 100 millioner mennesker spiser på en lidt speciel måde denne dag. Eller det vil sige, dem som ikke er amerikaner. Groft sagt vil mange amerikanere spise lidt i samme stil, som de plejer til Super Bowl, men ikke os ikke-amerikanere. Vi kaster os ud i en kalorieorgie uden sammenligning. Menuen til et Super Bowl arrangement er en temmelig “fed” fornøjelse. Men det er også et indblik i den amerikanske madkultur på godt og ondt. God smag, fedtrig kost.

3 lidt sjove facts om Super Bowl:

 • En 30 sekunders reklame under Super Bowl koster intet mindre end 5 millioner dollar – svarende til omkring 34 millioner kroner. Men der er jo også mange mennesker, som kigger med…
 • Til selve kampen på stadion, er rekorden for største publikum sat i 1979, da 103.985 fans så Pittsburgh Steelers vinde over Los Angeles Rams på Rose Bowl-stadionet i Pasadena. Der er temmelig langt til de 100 millioner, som ellers kigger med i dag. Der er også kommet lidt flere tv til siden.
 • Og nu til den mest madkundskabsrelevante fact… Super Bowl-dagen er den dag, hvor amerikanerne spiser næst mest om året – kun overgået af Thanksgiving, hvor der også spilles football. Du vil ikke være en kylling i forbindelse med Super Bowl. Sandsynligheden for at du bliver slagtet er stor! I løbet af game night forventes Super Bowl-fansene at spise ca. 1,33 milliarder kyllingevinger.
 • På Super Bowl-dagen bliver der spist næsten 4 ton guacamole.
 • Og til guacamolen skal du selvfølgelig have 3,7 ton tortilla chips, 1,8 ton popcorn, 14,5 ton chips. Og husk nu lige at der også kommer selve middagen og desserten! Det hele leder frem til at den gennemsnit NFL-fan spiser ca. 2.000 kalorier under selve kampen. Dette er dedikation og viljestyrke – og al for mange kalorier!

Kylling må være et keyword´et til undervisningens indhold. Jeg plejer altid at arbejde med sund og usund mad efter jul, og her passer Super Bowl perfekt ind i forlængelse heraf. Jeg kan allerede afsløre at maden ikke er sund, men den er lækker og meget kendetegnende for den amerikansk madkultur.

Menuen i undervisningen kommer til at stå på:

 • Hjemmelavet kyllingenuggets. Det er tilsyneladende svært at fremskaffe ikke-marineret kyllingevinger i danske butikker.
 • Nachos med ostesauce.
 • Den legendariske Roethlisberger burger (efter den lige så legendariske quarterback Ben Roethslisberger fra Pittsburgh Steelers). Vi laver dem i slider-stil (miniburgers).

Her følger lidt flere klassiske Super Bowl-retter til den store aften

 • Kyllingevinger.
 • Nachos.
 • Barbecue Ribs.
 • Hotdogs.
 • Tacos.
 • Chips og dip (i rigelige mængder).
 • Brownies.

Play ball!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s