Boeuf Stroganoff a la Hr. Schwann

Så fik jeg sat lidt ord på weekendens kokkerier.

Jeg fik rodet mig ud i en klassiker, Boeuf Stroganoff. Kød i fløde! Whats not to like!

Jeg brugte yderlår, som skal simre i et par timer. Men der er flere og flere kokke og madskribenter, som anvender “finere” udskæringer som fx oksefilet m.fl. Så behøves retten ikke at simre.

Der skal nærmest ikke skyggen af grøntsager i en original Boeuf Stroganoff, hvilket gør den til lidt af en herre ret. Men jeg syntes nu, der skal grøntsager i.

Jeg lærte i mine unge dage på grundforløbet på kokkeskolen, at hvis man ændrer på de klassiske retter, kan man ikke kalde dem for deres originale navn. Derfor må jeg nu også skrive Boeuf Stroganoff a la Hr. Schwann, da jeg har puttet en masse grøntsager i gryden.

Jeg vil normalt servere en god kartoffelmos til Stroganoff´en, men de gode Brødrene Price har vist nok startet en bølge med pommes frites til Boeuf Stroganoff. Og denne bølge hoppede jeg med på. Så jeg lavede mine standard pommes frites. De er en sikker vinder!

 

4 personer

 

600 g Skært oksekød. Okse inderlår.

1 pakke Tyk bacon.

1 Rød peberfrugt.

4 Løg.

3 Gulerødder.

300 g Champignons.

3 spsk Paprika.

2 spsk Æblecidereddike.

1 dåse Tomatkoncentrat.

½ L Piskefløde.

2 dl Rødvin.

 

 

 1. Skær 2/3 af baconen i grove stykker (gem 4 skiver bacon til anretning). Bacon svitses i en stor tykbundet gryde. Jeg har en dejlig Le Creuset-basse.
 2. I med oksekødet og brun af.
 3. Tilsæt paprika og brun og brænd det af med kødet.
 4. I gang med grøntsagerne med kødet steger. Hak løgene fint.
 5. Snit peberfrugterne i skiver.
 6. Vask og rens champignons grundigt og skær dem i skiver.
 7. Skræl og hak gulerødderne i skiver.
 8. I med grøntsagerne efterhånden som du har snittet dem.
 9. I med rødvinen og lad den dampe af i 2 minutter, mens du rører i gryden.
 10. I med tomatkoncentrat.
 11. Tyr fløden i gryden.

 

Som skrevet i punkt 1, har jeg gemt et par ekstra skiver bacon, som steges sprøde og anvendes til at pynte retten. Dernæst giver det en dejlig crunch med den sprøde og tykke bacon. Den tykke bacon er noget dyre. Jeg gav 35 kroner for 8 skiver Tulip bacon. Men det var nogle store og tykke skiver med stor overvægt af kød og ikke så meget fedt, som i de billigere pakker. Og når der skal kræses for lillemor, må man godt have spenderbukserne på;-)

 

IMG_1269

 

 

En god kraftig australsk Shiraz i glasset, og du er godt kørende…

 

Velbekomme.

En kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s