Chicken Alfredo – one pot style

Hustruen bevæger sig ind på mit domæne i køkkenet!

Vi er begge glade for at lave mad, men der er en rollefordeling i de gastronomiske retninger, som vi beskæftiger os med. Jeg selv har en forkærlighed for det italienske, franske  – og amerikanske, når der laves mad med drengene. Hustruen kan virkelig diske op med noget lækkert asiatisk. Fælles er selvfølgelig det dansk køkken, samt interessen for det locavale ny nordiske køkken, hvor man bruger lokale og årstidsbestemte råvarer. Det italienske har altid været mit domæne. Men nu har hustruen desket op med en klassiker – men på en anderledes og sjov måde.

One pot mad er tilsyneladende ved at blive populært. Og det er sgu egentlig forståeligt og rigtig smart. Du bruger kort sagt én gryde til hele fremstillingen af maden. Altså lige med lidt opvask! Det er godt til et studiekøkken – eller hvis man har en hustru, som roder, når hun kokkerer 😉

 

4 personer

 

2 Kyllingebryster med en samlet vægt på ca. 400 g.

1 Pakke bacon.

2 spsk Smør.

1 tsk Oregano.

1 tsk Basilikum.

250 Pasta penne.

1 Lille håndfuld persille.

2 dl Fløde.

2 dl Mælk.

100 g Spinat (jeg har altid spinat på frost).

Ca. 2 dl Revet parmesan.

2 tsk Salt.

1 tsk Peber.

4 Fed hvidløg.

 1. Skær bacon i skiver og steg i en stor gryde.
 2. Tag bacon af gryden og læg på tallerken ved siden af komfuret.
 3. Skær kyllingebryst i strimler eller grove tern. Tilsæt kyllingestykkerne og steg dem i baconfedtet indtil de får lidt gylden stegeskorpe.
 4. I med oregano og basilikum.
 5. Tag kylling op af gryden. Læg på tallerken med bacon.
 6. Steg spinat, hvidløg, salt og peber i smør indtil spinaten falder sammen eller skilles (afhængigt af om du anvender frossen spinat eller frisk finthakket).
 7. Tilbage med kyllingen i gryden og tilsæt mælk og fløde. Røre, røre, røre.
 8. Bring gryden i kog.
 9. Tilsæt pasta penne og rør stille og roligt i ca. 10 minutter indtil pastaen er al dente.
 10. I med parmesanen og rør indtil parmesan er optaget i saucen. Det giver en fantastisk dejlig cremet sauce, når fløde og parmesanen.
 11. Drys persille over gryden, fad eller tallerken inden servering.

 

Nogen kunne måske finde på at sige, at der mangler nogle grøntsager eller lignende. Vi gør en del i friske grøntsagsstave til måltider som Chicken Alfredo. Gulerødder, agurker og peberfrugter er et sikkert hit.

Vi fik en omgang ærter, hvilket passer ganske fint hertil. De skal jo teknisk set koges, hvilket vil kræve en ekstra gryde – og så er det jo ikke one pot style.

Et lille fif til at undgå den ekstra gryde: Kom ærter i en metalskål eller Magrethe-skål. De er god varmeledere, hvilket gør at de holder på varmen. Kog en røvfuld vand på elkedlen og hæld på ærterne i skålen. Lad dem stå i den varme vand i ca. 5-10 minutter. Hæld vandet fra ærterne og sæt skålen på bordet. Nemt grønt serveret.

 

IMG_0423 2
Dagens anstrengelser – hvis man da kan kalde det for det… Retten, Alfredo, stammer fra Italien, hvor den regnes for en af de mest simple pastaretter. Rettens oprindelse er egentlig Fettuccine Alfredo, som består af pastatypen fettuccine med en sauce af smør og parmesan. En af de ældste pastaretter i Verden. Retten er siden hen blevet udviklet i mange retninger.

 

Velbekomme.

En kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s